Vi avslöjar identiteten: 60 årig Sundsvallsbo åtalad för barnvåldtäkt.

Dan Åsander

Dan Åsander

I slutet av mars 2016  häktades 60 åriga Sundsvallsbon Dan Åsander, misstänkt för att vid flera tillfällen ha förgripit sig på en flicka i lågstadieåldern. Nu har mannen polisanmälts misstänkt för sexuellt övergrepp på ytterligare ett barn.

Dan Åsander 19550901-1093

Vegavägen 4
862 32  Kvissleby

Fordons ägo

Fordons ägo

BOLAGSENGAGEMANG

Antal bolagsengagemang: 3 st
Semiramis Aktiebolag (556422-7865) , Styrelseledamot, VD
Hässjö Byalags ekonomisk förening (769608-7134, Likvidation avslutad 2015-03-21) , Revisor
Rådslaget Handelsbolag (969656-5101) , Bolagsman


Orosanmälan blev liggande hos socialtjänsten.

De senaste övergreppen kanske kunde ha undvikits om misstankar mot mannen utretts, menar kammaråklagare Stina Sjöqvist.

Redan 2008 kom uppgifter om att mannen förgripit sig på ett barn. Uppgifter som inte utreddes vidare av socialtjänsten.

I den pågående brottsutredningen har polisen hittat en orosanmälan och journalanteckningar från socialtjänsten angående en då 12-årig flicka. Mannen ska ha utsatt henne för sexuella övergrepp.

– Det handlade om närmanden av sexuell karaktär och gränsöverskridande i ord, berättar kammaråklagare Stina Sjöqvist.

– Hade socialtjänsten gjort en utredning 2008 hade kanske den andra flickan aldrig blivit drabbad, säger åklagare Stina Sjöqvist.

Vi är säkra på att det finns flera barn där ute som har råkat ut för denna sjuka människa. Alla dessa barn, en del idag vuxna har rätt att få upprättelse för vad de behövt genomlida.

Socialtjänsten, ta ert ansvar! Indirekt är ni skyldiga att ytterligare barn råkat komma i vägen för denna pedofil. Se till att detta aldrig händer igen och skapa rutiner för att minimera risken att ett ärende av denna dignitet inte faller i mellan stolarna. Att ni har underlåtit er att agera är en skam. Glöm aldrig BobbyYara mm. Deras tid här på jorden togs ifrån dom alltför tidigt trots tidigare gjorda orosanmälan.

Ni bär det yttersta samhällsansvaret för att skydda barn i vårat gemensamma samhälle. Ni har gång på gång som myndighet visat att där barn behöver er som mest, där deras sista rop på hjälp endast blivit liggande i något arkiv, i någon byrå på någon socialsekreterares kontor. Barn som får livslånga lidanden eller dör som den yttersta konsekvens, där ert uppdrag att försvara dom som inte kan föra sin egna talan i det mest groteska fallen har totalt misslyckats.

Det är ett svek att man tagit bort tjänsteman ansvaret så att inte enskilda tjänstemän kan åtalas för just, slarv, lathet, kompiskorruption och inkompetens som drabbar tredje part.

Vi kan lova er att vi kommer driva detta tills att dessa barn får ett moraliskt, etisk och en ekonomisk upprättelse för ert agerande.

Hur kan ni tro, socialtjänsten

  • Att dessa drabbade familjer vill bo kvar i dess närområde där brotten har begåtts?
  • Att det inte tisslas och tasslas bland alla dessa grannar som har skålat, festat och hört denna sjuka människa berätta att han gillar små barn och som har trott det bara varit sjuka skämt eller fylledravel.
  • Att ett barn någonsin  igen kan känna förtroende för någon myndighet som er.
  • Att ett barn någonsin kan känna tillit till vuxna igen efter ett sådant svek.
  • Hur kan ni ens tillstå er att inte förstå?

 

Inte ens dessa grannar ville tro eller förstod att ett monster verkligen levde bland dem i grannskapet men det var just så det var. Ett fruktansvärt monster av värsta tänkbara sorten. Hur många fler barn har blivit utnyttjade de senaste 40 åren!? Det vet endast (Dan Åke Åsander)

Socialtjänsten, Ni har nu chansen att göra allt ”By The Book” vi ger er ett gott råd… Följ det!

Vi ska inte enbart lägga mörker på socialtjänsten utan även på den åklagare som inte agerade och grep mannen snarast utan väntade ut Dan Åsander, det resulterade i att hans förra dator som var i hans ägo spårlöst försvann och Dan Åsander införskaffade en ny en vecka före han greps. När husrannsakan gjordes beslagtogs i princip en ny dator. men trots det har man funnit material av sexuell karaktär rörande barn i den nya.

Har du några som helst uppgifter du som läser detta om vart den gamla datorn kan finnas ber vi dig skriva till oss eller vänd dig till polisen 11414.

Edit: Vi uppmanar ingen att ta lagen i egna händer, låt den rättsliga processen ha sin gång.
Rättegången börjar på fredagen den 13 maj klockan 9:00 – 16:00 i Sal 1 Sundsvallstingsrätt och återupptas torsdagen den 19 maj klockan 09:00.
Har ni bilder på förövaren eller annan viktig information om denna pedofil vänligen skicka det till: a n o n s w e d e n @ u n s e e n . i s

we are anonymous

we are legion

we do not forgive

we do not forget

expect us!

 

About NoOne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *